bulgarian | english | deutsch търсене | карта на сайта | обратна връзка  
Вие сте тук:   За нас 

За нас
 
 
РИГАНА e първият български производител на специализирани подправки, овкусяващи смеси и комбинирани препарати за производството на месни продукти.

Идеята за производство на готови овкусяващи смеси, съдържащи  олеорезини (стандартизирани смеси от етерични масла и екстракти от подправки), възниква през 1992 г. в секция “Химия и биохимия на месото” на Института по месопромишленост. В продължение на една година, в конкуренция с представителите на големи западни фирми, специалистите от секцията спечелват доверието на част от месопреработвателите.

През лятото на 1993г. е регистрирано търговско дружество с ограничена отговорност РИГАНА със 100% частен капитал. Тогава в страната няма традиции и специалисти за производството на олеорезини, които се използват за приготвянето на овкусяващите смеси. РИГАНА ангажира специалисти от институти на БАН, с помощта на които се произвеждат първите партиди олеорезини на инсталация тип ФИТЕКС. Дружеството участва в конкурси за целеви средства от фондовете на Министерството на образованието и науката, два пъти печели финансова подкрепа, която гарантира чрез последващото редовно производство.

Важен етап е придобиването на собствена сграда, в която сега да се извършват производството, търговската дейност и управлението на дружеството. Двуетажната постройка на ул. “Филип Кутев” №1, квартал Лозенец в София, осигурява всичко необходимо за осъществяване предмета на дейност.

Днес РИГАНА е един от основните доставчици на подправки, овкусяващи смеси и комбинирани препарати за нуждите на българските месопреработватели. В предприятието, редом с утвърдените специалисти, работят млади и мотивирани служители. В собствена лаборатория екип от квалифицирани специалисти експериментират с нови композиции, усъвършенстват комбинациите от подправки и добавки в съответствие с най-новите световни тенденции. Технологиите за производство на олеорезини на уникалната инсталация за екстракция също са оригинални разработки на специалистите от фирмата.

В РИГАНА поставяме качеството на първо място. Вярваме, че потребителите предпочитат истинския български вкус и се стремим да запазим и доразвием до съвършенство българските традиции. Работим еднакво добре с малки и големи месопреработвателни фирми. Опитваме се да бъдем достатъчно гъвкави, за да задоволим всички претенции на своите клиенти. Предимство е и възможността да се работи по поръчка и да се дозират добавките в зависимост от оборудването на клиента.

РИГАНА е активен член на Асоциацията на месопреработвателите в България.


 © 2005 ivuWorks.com All rights reserved! Powered by WebiTools | top of page | webmaster